Sarajevo Taxi je i ove godine učesnik i sponzor festivala umjetnosti i kulture Sarajevska Zima. Povodom otvaranja ovogodišnje manifestacije Sarajevska Zima, u prostorijama novog dispečer centra Sarajevo Taxi održana press konferencija na kojoj su bili prisutni umjetnici i organizatori ovogodišnjeg festivala. 

Sarajevo Taxi je najavio performans sa 830 vozila Sarajevo Taxi koji će se desiti u toku festivala i najavio svoja nova 2 velika projekta: – Kartično i bezgotovinsko plaćanje u vozilima- Nova aplikacija za hotele i turiste

Preuzmite tekst, video i fotografije

Predsjednik Sarajevo Taxi, Enver Suljagić

Sarajevo Taxi je jedan od organizatora i dugogodišnji sponzor Sarajevske Zime, i mi uvijek podržavamo ovakve projekte u Sarajevu.

Na prijedlog Sarajevo Taxija se došlo i do ideje da se građanima tokom Sarajevske Zime čestita godišnjica potpisivanja povelje Kulina bana, koje je prije 830 godina omogućila dubrovčanima slobodno kretanje i uredila odnose između dvije države.

Učinilo nam se prikladnim i simboličnim da mi sa 830 naših vozila u jednom perfomansu tokom Sarajevske Zime čestitamo građanima Bosne i Hercegovine ovaj važan jubilej jednom vožnjom kroz grad u suradnji sa našim partnerom BH Telekomom.

Garant sigurnosti i mobilnosti

Kako je tada Kulin ban svojom poveljom garantovao sigurnost i kretanje svih stanovnika i posjetioca tadašnje Bosne, tako i danas, Sarajevo Taxi sa svojim IT rješenjima garantuje sigurnost i mobilnost u Bosni:

  • putem naše aplikacije garantujemo siguran i legalan prevoz sada ne samo u Sarajevu, nego smo aplikaciju učinili dostupnom i u Visokom, starom bosanskom kraljevskom gradu, Travniku, našem vezirskom gradu, Mostaru, Kaknju, Kiseljaku, a uskoro ćemo omogućiti uslugu i u drugim gradovima.

Suvremeno kartično plaćanje i nove aplikacije za hotele i turiste

Ove godine idemo i korak dalje, pa ovom prilikom predstavljam i najavljujem dva nova projekta: našu aplikaciju namijenjenu ugostiteljskim objektima i hotelima, koja će omogućiti besplatno i praktično pozivanje taxija za goste i turiste, te ono što će zasigurno privući puno pažnje svih jeste kartično bezkontaktno plaćanje, jedinstveno u regionu, a koje smo razvili sa domaćim stručnjacima i kompanijama.

Novi vid plaćanja u taxi vozilima u mojTaxi sistemu smo pripremali već godinu dana, i ubrzo ćemo ga predstaviti.

To je jedinstven i najmoderniji vid plaćanja koji trenutno ne postoji niti u jednoj taxi službi u okruženju a specifičan je zbog načina i tehnologija koje se koriste.

Pošto ovakav proces plaćanja nije postojao, niti sada postoji ni kod nas ni u regionu, morali smo sve napraviti od nule u proteklih godinu dana.

Sve smo to napravili i uz pomoć naših strateških partnera MasterCard i BH Telekom, kojima se ovim putem zahvaljujem na uspješnoj saradnji na realizaciji ovog projekta, i zahvaljujemo se što su uvidjeli našu volju i potencijal da usavršavamo i poboljšavamo prevoz i IT tržište u BiH.