press

Radi lakše komunikacije sa medijima i građanima, Sarajevo Taxi je otvorio i 
press rubriku u okviru web stranice Udruženja. 
Mediji i građani se mogu na ovaj način informirati o novostima vezanim
za Sarajevo Taxi.

Ukoliko ste novinar i želite primati emailom informacije, javite nam se na:
press@sarajevotaxi.com

 

Protesti taksista u Rimu

Protesti taksista u Rimu

Tradicionalni taksisti se protive davanju prednosti na taksi-tržištu kompaniji poput američkog Ubera, koja taksi-usluge nudi elektronskim putem. Oni protestuju ispred Doma poslanika Italije u Rimu, a trebalo bi da se ministar saobraćaja Gracijano Delrio sastane sa...

read more
Nagrade za najbolje vozače u 2021

Nagrade za najbolje vozače u 2021

Udruženje Sarajevo Taxi ponovo nagradjuje svoje vozače. Vozači koji su imali najbolji angažman na aplikaciji mojTaxi u protekloj 2021. godini, nagrađeni su sa pola godine plaćenog radio sistema. To su vozači koji su imali najviše radnih sati,...

read more

Since 1946

Udruženje taxi vozača u Sarajevu osnovano je 1946. godine. U periodu od osnivanja do danas izvršeno je nekoliko oganizacijskih transformacija s ciljem efikasnijeg djelovanja.

Zbog dugogodišnjeg profesionalnog i odgovornog rada, Udruženje je 6. septembra 2001. godine odlukom Gradonačelnika dobilo privilegiju da u sastavu svoga naziva koristi ime grada što je bio poseban podstrek za kvalitetniji rad.

Svaki putnik u našim vozilima je osiguran. Grad je pokriven sa 72 taxi stajališta koja su locirana na mjestima gdje je izražena potreba za prijevoznim uslugama, posebno pred hotelima, željezničkoj i autobuskoj stanici, na aerodromu i svi značajnijim kulturnim i historijskim objektima i trgovima.

Sarajevo Taxi je i dobitnik 6.aprilske nagrade Grada Sarajevo.