Inovativno plaćanje za korisnike mojTaxi aplikacije

Naručite taksi i platite vožnju u okviru aplikacije, Mastercard karticom

Sarajevo, 13 august 2019 – Sarajevo taxi u saradnji sa kompanijom Mastercard i UniCredit Bank, uvodi inovacije u svom poslovanju tako što olakšava narudžbu i plaćanje usluga taxi prijevoza u Sarajevu. Tako od 15.8. korisnici aplikacije „mojTaxi“ u posebno obilježenim vozilima Udruženja Sarajevo taxi, ne samo da mogu naručiti već i platiti vožnju kroz ovu mobilnu aplikaciju. Potrebno je samo da imaju Mastercard platnu karticu i pametni telefon, dok je internet konekcija dostupna u vozilima.

Do sada je unutar aplikacije realizovano preko 500.000 narudžbi taksi vozila, a sada je napravljen još jedan iskorak kako bi usluga bila još bolja te kako bi bezgotovinsko plaćanje postalo dostupnije svima.

“Od danas u oko 100 vozila članova Udruženja Sarajevo taksi moguće je platiti uslugu putem aplikacije, samo jednim pritiskom na ekran Vašeg pametnog telefona. Radimo na tome da se broj vozila u kojima je  ova usluga dostupna vremenom povećava, a naš cilj je da bude dostupna u svim vozilima naših članova u što skorije vrijeme” – rekao je Enver Suljagić, Predsjednik Udruženja Sarajevo Taxi.  

Sistem bezgotovinskog plaćanja sa Mastercard karticama omogućava korisnicima da uslugu plate putem aplikacije koja je povezana sa njihovom karticom. Na kraju vožnje, na mobilni telefon korisnika usluge stiže obaveštenje o visini računa čije plaćanje je potrebno potvditi, i tako će jednim klikom izvrštiti plaćanje usluge taksi prevoza. 

To je moderan i siguran način plaćanja jer se sva komunikacija odvija unutar bankovnog sigurnosnog sistema poštujući najsavremenije standarde zaštite za kartična plaćanja. Brzina transakcije u današnjem modernom dobu je vrlo bitna, a prvi testovi pokazuju da je za plaćanje preko aplikacije mojTaxi potrebno svega nekoliko sekundi.

„Gradovi se danas razvijaju velikom brzinom, što naravno dovodi do povećanja potreba građana i turista za efikasnim uslugama prijevoza uz jednostavan način plaćanja. Uz aplikaciju „mojTaxi“ možete da naručite vozilo i još jednostavnije obavite plaćanje koje je u skladu sa najsavremenijim sigurnosnim standardima. Sve što Vam je potrebno jeste da budete korisnik Mastercard platne kartice, tako da je usluga dostupna svima koji istu posjeduju pa i strancima u našem gradu, tj. turistima.– naglasio je Amir Trokić, Account Manager BiH u kompaniji Mastercard. 

Jednom autorizirana kartica koju klijenti dodaju u svoj „mojTaxi“ profil može se koristiti u posebno obilježenim vozilima „Sarajevo taksija“ koji su u sistemu „mojTaxi“ u Sarajevu. 

„Zadovoljstvo klijenata nam je na prvom mjestu. Sigurni smo da će ovakvo inovativno rješenje omogućiti jednostavnije i sigurnije plaćanje vožnje, u bilo kojoj valuti. Gotovina više neće biti jedina dostupna opcija, te smatramo da je ovo izvrsna prilika i taksistima za povećanje broja korisnika.“izjavila je Aldijana Barlov iz Odjela za marketing i komunikacije, UniCredit Bank.

Ovakve inovacije će zasigurno poboljšati kvalitet usluga taksi službe u Kantonu Sarajevo.

Aplikacija „mojTaxi“ dostupna je putem Google Play i App Store-a,  a može se preuzeti i na web stranici https://www.mojtaxi.ba/

Preuzmite posljednju verziju aplikacije sa novim dizajnom putem App Store ili Google Play Store, a informacije o novoj usluzi pronađite i na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/mojTaxiapp/ ili nam pišite na podrska@mojtaxi.ba
Ova usluga je trenutno omogućena u preko 100 vozila Sarajevo Taxi. Broj vozila će se povećavati.

Video procesa naplate: https://www.youtube.com/watch?v=zXQ7_sY55dI
Video sa press konferencije u Sarajevu: https://www.youtube.com/watch?v=AvOCaBSnob0